" Паметан клик" - Безбедна деца на интернету

Ученици трећег разреда су се упознали са правилима понашања  на интернету, како да заштите себе и свој рачунар. Гледали филмове о безбедности на интернету и онлајн представу "Како да упропастите свој живот онлајн". Представа је изведена у Нишу у оквиру ИТ КАРАВАНА у организацији Министарства туризма, трговине и телекомуникација. Ми смо је пратили у живом преносу на препоруку Министарства просвете као и многи ученици широм Србије.

Дигитално насиље

На часовима редовне наставе имали смо презентације на тему дигиталног насиља и безбедности на интернету и друштвеним мрежама. Презентацију је на линку https://1drv.ms/p/s!Ai9geWVin931j0TM7K8ij0ghHupS. Потом је уследио разговор о њиховим досадашњим искуствима.

Друштвене мреже- могућности и ризици

Из приручника Дигитално насиље - превенција и реаговање које је настало у сарадњи Уницефа и Министарства просвете науке и технолошког развоја реализована је радионица Друштвене мреже- могућности и ризици.

Првих неколико слајдова је  настало на основу материјала из Приручника а о предностима и ризицима су ученици по групама разматрали те смо њихове закљичке унели у презентацију како бисмо је комплетирали. Презентација се налази на линку :

https://1drv.ms/p/s!Ai9geWVin931j0MvD-hwFb8piAw1

Дигитални видео материјал

Ученици петог разреда су на информатикој секцији правили рекламне видео материјале о зачинском биљу у POWTOON-у. Пошто смо у пројекту Предузетне школе, направили смо корелацију ова два пројекта и као продукт настали су видео материјали на следећим  линковима:

нана:  https://www.powtoon.com/c/ezhjU4w5GOz/1/m

 босиљак:  https://www.powtoon.com/c/brjAassQbyf/1/m