Панои о зачинском биљу

Ученици трећег разреда учитељице Снежане Милић су израдили веома занимљиве интерактивне паное о зачинском биљу које се узгаја у нашој школи. На сваком паноу се може видети изглед биљака, карактеристике, лековита својаства и кратке поруке које су ученици сами смишљали.

Како је текао ток израде паноа и како они изгледају можете видети на сликама које следе.

 

 

 

Израда одељењских новина

У оквиру пројекта "Предузетне школе"у 3. разреду реализован час пројектне наставе. 

Тема:Људске делатности
Наставна јединица:Повезаност производних и непроизводних делатности
Ученици су своје идеје претворили у одељенске новине под следећим насловима:  " Од семена до здравља", "Од стабљике до укусних плодова и сокова", " Першун, мирођија и нана су нашли пут до ресторана", "Од зрна пшенице до хлеба". 


Садња органске баште

ша школа ове школске године учествује у пројекту Предузетне школе које финансира Фондација Универекспорт под покровитељством Министарства просвете. У оквиру тог пројекта ми смо се определили за Узгајање органске баште.

Током фебруара месеца радови на припреми материјала за садњу су били у пуном јеку и уз велико ангажовање ученика а уз помоћ родитеља и наставника посадили смо семена четири врсте зачинског биља: нана, матичњак, босиљак и першун. Статистика у пројекту предузетништва

Ученици осмог разреда су на часовима математике графички приказивали и анализирали податке из табела које се односе на финансијски план у Бизнис плану пројекта "Предузетне школе". Наиме, ученици су у дигиталном кабинету помоћу рачунара у програму Excel генерисали дијаграме на основу података из табела. Могли су да уоче како за поједине врста података одговарају различити графички прикази и како се на основу њих могу спроводити различите анализе.